Na SmakNA SMAK - katering dietetyczny Bielsko-Biała
Na SmakNA SMAK - katering dietetyczny Bielsko-Biała
  • O nas
  • Diety
  • Cennik
  • Kalkulator
  • Jesteśmy EKO
  • Blog
  • FAQ
  • Kontakt
  • Panel Klienta
ZAMÓW DIETĘ

Dlaczego 5 posiłków dziennie jest tak ważne?

Nasze nawyki żywieniowe zawsze odbijają się na zdrowiu. Niestety większość z nas wciąż ma problem z regularnym spożywaniem posiłków, nie mówiąc już o dopilnowaniu, by w ciągu dnia było ich cztery lub pięć.

Dlaczego ma to znaczenie?

Każdy zna ten scenariusz. Zbyt późna pobudka, szybka kawa na pusty żołądek, kanapka złapana w biegu w pobliskim sklepie a później burczenie w brzuchu do czasu powrotu z pracy i ogromna kolacja na koniec dnia. Co za tym idzie, brak energii, pobudka z uczuciem ciężkości, spowolniony metabolizm.

Wśród znajomych na pewno masz mnóstwo osób, które zarzekają się, że nie mają czasu na jedzenie w pracy ani na przygotowywanie swoich posiłków. Ja nie muszę daleko szukać, mój tata prowadził dokładnie taki tryb życia jeszcze do niedawna. Duże śniadanie trzy godziny po pobudce i kolacja do pełna wieczorem po powrocie z pracy, a w międzyczasie mnóstwo słodyczy. W pewnym momencie z powodów zdrowotnych musiał zmienić swoje nawyki żywieniowe, a nie potrafiąc odnaleźć się w ograniczeniach i mając wypełniony po brzegi grafik nie miał czasu na gotowanie. Z pomocą przyszła mu właśnie dieta pudełkowa. Trudno zliczyć tu wszystkie plusy. Tata zaczął jeść regularnie, zobaczył, że lekkie, dobrze zbilansowane posiłki mu służą, przestał odczuwać ciągłe zmęczenie i częste bóle głowy. Z cięższego, tradycyjnego jedzenia przerzucił się na takie, które mu służy i nawet w weekend, kiedy dieta pudełkowa do niego nie dociera, dba o każdy posiłek. No i stracił trochę brzuszka, a to zawsze mile widziany efekt zdrowej diety.

Do czego zmierzam

Jeśli przyzwyczaimy nasz organizm do mniejszych, częstszych posiłków o stałych porach, nasze zasoby energii będą równomierne w ciągu całego dnia. Nie doprowadzimy do wilczego głodu kiedy w końcu przyjdzie pora jedzenia. Nasz organizm będzie wiedział, że dostanie niezbędną dawkę energii, dlatego nie będzie chciał robić zapasów na później! Mówiąc wprost – nie będzie odkładać się zbędna tkanka tłuszczowa, z którą tak trudno potem się pożegnać.

To jakie posiłki jeść i kiedy?

Słyszeliście to już na pewno milion razy, nie można rozpocząć dnia bez śniadania! Najlepiej zjeść je do godziny po przebudzeniu, wtedy poziom glukozy utrzyma się na odpowiednim poziomie i cały dzień dobrze się rozpocznie. Jeśli więc budzisz się o 6 rano, śniadanie zjedz do 7, a między każdym kolejnym posiłkiem zrób trzygodzinną przerwę. Dobrze, by to śniadanie pojawiało się na talerzu każdego dnia o tej samej godzinie, regularność to podstawa.

Najlepszym rozwiązaniem jest pięć posiłków dziennie, dlatego po śniadaniu powinno pojawić się również drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Każdy z tych posiłków jest równie ważny i nie powinniśmy ich pomijać. W NaSmak! dbamy nie tylko o liczbę posiłków, ale też o ich odpowiednie zbilansowanie i przede wszystkim smak. Sprawdź, który wariant naszej diety pudełkowej najbardziej Ci odpowiada.

 

Udostępnij

Kontakt do nas

512 107 454
577 947 732

kontakt@nasmak.pl

numer konta:
mBank 05 1140 2004 0000 3402 8216 1534

Czekamy na Twój telefon
od poniedziałku do piątku
w godzinach od 08:00 do 15:00.

OFERTA

  • Diety
  • Cennik
  • Dobierz dietę

DLACZEGO NA SMAK?

  • O nas
  • Blog
  • Jesteśmy EKO

DLA KLIENTA

  • FAQ
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
512 107 454 577 947 732 kontakt@nasmak.pl
facebook instagram

Wojciech Hadała © Wszelkie prawa zastrzeżone - 2025

△
Zmiana numeru konta bankowego

Przypominamy o zmianie numeru konta bankowego.
Nowy numer konta jest widoczny na dole strony.

4 wersje Office Box:
  • standard i bez laktozy
  • bezgluten i bez laktozy
  • wegetariańska i bez laktozy
  • wegańska
Ketogeniczna

śniadanie:
Naleśniki z mascarpone i owocami lasu

obiad:
Chrupiący kurczak w parmezanowej panierce z surówką coleslaw

kolacja:
Placki z cukinii z sosem koperkowym

Insulinoopornosc

śniadanie:
Muffiny jajeczne ze szpinakiem

II śniadanie:
Jabłko zapiekane z twarożkiem, rodzynkami i orzechami

obiad:
Dorsz w sosie kaparowo-cytrynowym z dzikim ryżem i warzywami

kolacja:
Sałatka z cukinią, kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami i kozim serem

Standard i bez laktozy

śniadanie:
Bułeczki wypieku NA SMAK i pasta z groszku mini z pomidorem

II śniadanie:
Tapioka z wanilią i musem z malin

obiad:
Makaron ryżowy z curry, cukinią i czerwoną papryką

podwieczorek:
Koktajl na jogurcie bez laktozy z bananem i gruszką

kolacja:
Zupa z pora i kalafiora

STANDARD

śniadanie:
Pasztet z czerwonej soczewicy z warzywami i chleb żytni

śniadanie:
Kokosowa tapioka z musem mango

obiad:
Schab w pikantnej marynacie z ziemniakami i mizerią

podwieczorek:
Koktajl bananowy z masłem orzechowym

kolacja:
Sałatka grecka z kolorowymi oliwkam pomidorem koktajlowym i fetą grecką

OFFICE BOX

II śniadanie:
puszyste pancakes z sosem malinowym

obiad:
kurczak w sosie teriyaki i ryż smażony
z warzywami

+ wyciskany sok pomarańczowo – imbirowy

Kids box

II śniadanie:
gofry z truskawkami i sosem waniliowym

obiad:
obiad: pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z ryżem

+ wyciskany sok jabłkowo – marchewkowy

Wegetariańska + ryby

śniadanie:
Omlet z jaj z wolnego wybiegu ze szparagami

II śniadanie:
Hummus klasyczny z chrupiącymi warzywami

obiad:
Risotto z groszkiem zielonym, marchewką mini i parmezanem
podwieczorek: Tradycyjna szarlotka

podwieczorek:
Koktajl z mango i truskawki

kolacja:
Krem z pomidorów z ricottą

Wegetariańska + ryby / bez laktozy

śniadanie:
Naleśniki czekoladowe z bananem i waniliowym serkiem bez laktozy

II śniadanie:
Sezonowe pieczone warzywa

obiad:
Kotlety z kaszy jaglanej z jarmużem i cukinią, dip jogurtowy bez laktozy

podwieczorek:
Koktajl z mango i truskawki

kolacja:
Zupa z pieczonej dyni i papryki

Bezglutenowa

śniadanie:
Chleb bezglutenowy z przepisu Na Smak, pasta jajeczna i rzodkiewka

II śniadanie:
Gruszka z ricottą i orzechowym sosem z kardamonem

obiad:
Łosoś z tymiankiem, dziki ryż i buraki

podwieczorek:
Czekoladowy budyń z daktylami

kolacja:
Kasza gryczana niepalona z grillowanymi warzywami

Bez glutenu i bezmleczna

śniadanie:
Omlet z jaja z wolnego wybiegu z choriozo, pomidorem malinowym i szczypiorkiem

II śniadanie:
Chia na mleku waniliowym z karmelizowanym jabłkiem

obiad:
Puree ziemniaczane z dodatkiem groszku, pulpety z ziołami, grillowana cukinia

podwieczorek:
Krem szparagowy

kolacja:
Warzywne spaghetti

Post

Zakwas buraczany z majerankiem i czosnkiem roboty Na Smak
śniadanie:
Surówka z selera i kalafior pieczony w curry

II śniadanie:
Sok z marchwi z imbirem i pietruszką

obiad:
Surówka z kiszonej kapusty, lasagne z cukinii i marchewki

podwieczorek:
Pieczone jabłko z cynamonem

kolacja:
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonkami i pieczone marchewki

Samuraj

śniadanie:
Placki cukiniowe z jaj z wolnego wybiegu z mąką kokosową

II śniadanie:
Gołąbki z mielonym indykiem i warzywami

obiad:
Burger wołowy z pieczonymi batami i chutney śliwkowy

podwieczorek:
Koktajl na mleku migdałowym z ananasem

kolacja:
Sałatka z tuńczykiem i warzywami

PAKIET 3 (10 dni)

I etap:
3 dniowa dieta sokowa (5 soków
po 500 ml = 2,5 I świeżo tłoczonych
soków dziennie)

II etap:
7 dniowy post warzywno – owocowy

CENA PAKIETU:
327 zł + 490 zł = 817 zł

*W pakiecie nr. 3 wyprowadzenie z postu klient
podejmuje na własną rękę.

Pakiet 1 (30 dni)

I etap:
3 dniowa dieta sokowa (5 soków po
500 ml = 2,5 I wieżo tłoczonych
soków dziennie)

II etap:
7 dniowy post warzywno – owocowy

III etap:
5 dniowa dieta wegetariańska +
ryby 1200 kcal

*IV etap:
15 dniowa dieta wegetarlanska +
ryby 1500 kcal

CENA PAKIETU:
327 zł + 490 zł + 290 zł + (900 zł –
10 %) = 1917 zł