Na SmakNA SMAK - katering dietetyczny Bielsko-Biała
Na SmakNA SMAK - katering dietetyczny Bielsko-Biała
  • O nas
  • Diety
  • Cennik
  • Kalkulator
  • Jesteśmy EKO
  • Blog
  • FAQ
  • Kontakt
  • Panel Klienta
ZAMÓW DIETĘ

Zdrowe odżywianie w podróży – czy to w ogóle możliwe?

Ostatnio wszyscy trochę wypadliśmy z podróżniczego rytmu. Choć tegorocznych wakacji raczej nie spędzimy odkrywając świat, wiele osób z niecierpliwością planuje urlop w Polsce. Nieważne dokąd się wybieramy, wakacje zawsze kojarzą się z odstępstwami od codziennego sposobu odżywiania i kilkoma nadprogramowymi kilogramami. Choć nie musi tak być! Jak tego uniknąć?

W podróży

To właśnie w trakcie podróży zazwyczaj zaczynamy podjadać. A to chipsy, a to batonik – typowe umilacze długiej jazdy samochodem. Komu nie zdarzyło się otworzyć paczki z ciastkami tuż za pierwszym zakrętem? Nie mówimy od razu, żeby całkowicie się powstrzymać, w końcu to wakacje! Można jednak przygotować zdrowsze, pyszne przekąski i butelkę wody. Na pewno sprawią, że podróż minie szybciej, a my będziemy się po niej czuli o wiele lepiej.

Po przyjeździe na miejsce

Duże znaczenie ma miejsce, które wybierzemy na nasz pobyt. Najlepszą opcją jest apartament z kuchnią i lodówką do waszej dyspozycji. Po przyjeździe wybierzcie się na lokalny targ po regionalne produkty i na zakupy do sklepu, a wszystko, czego potrzeba na zdrowe śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia zawsze będziecie mieć pod ręką. Nie zapomnijcie o zgrzewce wody!

Jeśli jednak zostajecie w hotelu, w którym co rano czeka na was pełne smakołyków, rozbudowane śniadanie, postarajcie się rozsądnie komponować zawartość talerza. Sprawdźcie jak są przygotowywane ciepłe dania, czy nie ma w nich nadmiaru tłuszczu, wybierzcie raczej jajko w koszulce niż jajecznicę z podgrzewacza. Niech na waszym talerzu przeważają warzywa, które latem przecież jemy w najlepszym wydaniu. Całość uzupełnijcie o pełnoziarniste pieczywo.

Jedzenie na mieście

Podczas wakacji główne posiłki jemy zazwyczaj na mieście. Tu też możesz się przygotować, dzięki czemu zjesz nie tylko zdrowo, ale też smacznie. Po pierwsze sprawdź lokalne restauracje, zobacz polecane miejsca, przejrzyj menu. Na pewno w okolicy znajdują się jakieś niewielkie knajpki z dobrym, regionalnym jedzeniem. To znacznie lepszy wybór niż popularne sieci fast-food czy wielkie restauracje.

Przede wszystkim odpocznij

Choć uważamy, że nawet w trakcie wakacji warto o siebie zadbać, trzeba też pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa! Gofry przecież nigdzie nie smakują tak dobrze, jak nad morzem i nie warto sobie ich odmawiać. Później z ulgą możesz wrócić do swojego ulubionego cateringu dietetycznego!

 

Udostępnij

Kontakt do nas

512 107 454
577 947 732

kontakt@nasmak.pl

numer konta:
mBank 05 1140 2004 0000 3402 8216 1534

Czekamy na Twój telefon
od poniedziałku do piątku
w godzinach od 08:00 do 15:00.

OFERTA

  • Diety
  • Cennik
  • Dobierz dietę

DLACZEGO NA SMAK?

  • O nas
  • Blog
  • Jesteśmy EKO

DLA KLIENTA

  • FAQ
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
512 107 454 577 947 732 kontakt@nasmak.pl
facebook instagram

Wojciech Hadała © Wszelkie prawa zastrzeżone - 2025

△
Zmiana numeru konta bankowego

Przypominamy o zmianie numeru konta bankowego.
Nowy numer konta jest widoczny na dole strony.

4 wersje Office Box:
  • standard i bez laktozy
  • bezgluten i bez laktozy
  • wegetariańska i bez laktozy
  • wegańska
Ketogeniczna

śniadanie:
Naleśniki z mascarpone i owocami lasu

obiad:
Chrupiący kurczak w parmezanowej panierce z surówką coleslaw

kolacja:
Placki z cukinii z sosem koperkowym

Insulinoopornosc

śniadanie:
Muffiny jajeczne ze szpinakiem

II śniadanie:
Jabłko zapiekane z twarożkiem, rodzynkami i orzechami

obiad:
Dorsz w sosie kaparowo-cytrynowym z dzikim ryżem i warzywami

kolacja:
Sałatka z cukinią, kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami i kozim serem

Standard i bez laktozy

śniadanie:
Bułeczki wypieku NA SMAK i pasta z groszku mini z pomidorem

II śniadanie:
Tapioka z wanilią i musem z malin

obiad:
Makaron ryżowy z curry, cukinią i czerwoną papryką

podwieczorek:
Koktajl na jogurcie bez laktozy z bananem i gruszką

kolacja:
Zupa z pora i kalafiora

STANDARD

śniadanie:
Pasztet z czerwonej soczewicy z warzywami i chleb żytni

śniadanie:
Kokosowa tapioka z musem mango

obiad:
Schab w pikantnej marynacie z ziemniakami i mizerią

podwieczorek:
Koktajl bananowy z masłem orzechowym

kolacja:
Sałatka grecka z kolorowymi oliwkam pomidorem koktajlowym i fetą grecką

OFFICE BOX

II śniadanie:
puszyste pancakes z sosem malinowym

obiad:
kurczak w sosie teriyaki i ryż smażony
z warzywami

+ wyciskany sok pomarańczowo – imbirowy

Kids box

II śniadanie:
gofry z truskawkami i sosem waniliowym

obiad:
obiad: pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z ryżem

+ wyciskany sok jabłkowo – marchewkowy

Wegetariańska + ryby

śniadanie:
Omlet z jaj z wolnego wybiegu ze szparagami

II śniadanie:
Hummus klasyczny z chrupiącymi warzywami

obiad:
Risotto z groszkiem zielonym, marchewką mini i parmezanem
podwieczorek: Tradycyjna szarlotka

podwieczorek:
Koktajl z mango i truskawki

kolacja:
Krem z pomidorów z ricottą

Wegetariańska + ryby / bez laktozy

śniadanie:
Naleśniki czekoladowe z bananem i waniliowym serkiem bez laktozy

II śniadanie:
Sezonowe pieczone warzywa

obiad:
Kotlety z kaszy jaglanej z jarmużem i cukinią, dip jogurtowy bez laktozy

podwieczorek:
Koktajl z mango i truskawki

kolacja:
Zupa z pieczonej dyni i papryki

Bezglutenowa

śniadanie:
Chleb bezglutenowy z przepisu Na Smak, pasta jajeczna i rzodkiewka

II śniadanie:
Gruszka z ricottą i orzechowym sosem z kardamonem

obiad:
Łosoś z tymiankiem, dziki ryż i buraki

podwieczorek:
Czekoladowy budyń z daktylami

kolacja:
Kasza gryczana niepalona z grillowanymi warzywami

Bez glutenu i bezmleczna

śniadanie:
Omlet z jaja z wolnego wybiegu z choriozo, pomidorem malinowym i szczypiorkiem

II śniadanie:
Chia na mleku waniliowym z karmelizowanym jabłkiem

obiad:
Puree ziemniaczane z dodatkiem groszku, pulpety z ziołami, grillowana cukinia

podwieczorek:
Krem szparagowy

kolacja:
Warzywne spaghetti

Post

Zakwas buraczany z majerankiem i czosnkiem roboty Na Smak
śniadanie:
Surówka z selera i kalafior pieczony w curry

II śniadanie:
Sok z marchwi z imbirem i pietruszką

obiad:
Surówka z kiszonej kapusty, lasagne z cukinii i marchewki

podwieczorek:
Pieczone jabłko z cynamonem

kolacja:
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonkami i pieczone marchewki

Samuraj

śniadanie:
Placki cukiniowe z jaj z wolnego wybiegu z mąką kokosową

II śniadanie:
Gołąbki z mielonym indykiem i warzywami

obiad:
Burger wołowy z pieczonymi batami i chutney śliwkowy

podwieczorek:
Koktajl na mleku migdałowym z ananasem

kolacja:
Sałatka z tuńczykiem i warzywami

PAKIET 3 (10 dni)

I etap:
3 dniowa dieta sokowa (5 soków
po 500 ml = 2,5 I świeżo tłoczonych
soków dziennie)

II etap:
7 dniowy post warzywno – owocowy

CENA PAKIETU:
327 zł + 490 zł = 817 zł

*W pakiecie nr. 3 wyprowadzenie z postu klient
podejmuje na własną rękę.

Pakiet 1 (30 dni)

I etap:
3 dniowa dieta sokowa (5 soków po
500 ml = 2,5 I wieżo tłoczonych
soków dziennie)

II etap:
7 dniowy post warzywno – owocowy

III etap:
5 dniowa dieta wegetariańska +
ryby 1200 kcal

*IV etap:
15 dniowa dieta wegetarlanska +
ryby 1500 kcal

CENA PAKIETU:
327 zł + 490 zł + 290 zł + (900 zł –
10 %) = 1917 zł